2012. november 5., hétfő

Konyhai jolly jokerek: a műanyag dobozok

A gyors, gördülékeny főzés, és emellett is rendezett maradó konyha egyik titka szerintem, hogy minden kézre, vagyis a mi kezünkre álljon a konyhánkban, és hogy mindennek legyen meg a helye. 
Jelenleg anyósomnál élünk férjemmel és 6 hónapos kislányommal. Anyósomtól nagyon sok tippet, trükköt lesek el a tárolással, rendszerezéssel kapcsolatban(is)- ezekből szeretnék itt megosztani kezdetnek egy párat.

Nagyon jó segítőtársaink lehetnek a műanyag dobozok- no nem csak a kifejezetten a hűtőben tárolásra gyártott kisebb- nagyobb fajták, hanem például kiürült jégkrémes, margarinos dobozok.
Anyósom ha húst tesz el a mélyhűtőbe- akkor mondjuk egy vasárnapi ebédre, rántott húsnak szánt adagot beleteszi egy margarinos dobozba, kis matricával (vagy post it csíkkal, melyet cellux- szal megerősít) felcímkézi.A címkéről leolvasható, hogy mi található a dobozban, és mikor helyeztük el a hűtőben.
Persze nem csak húst, hanem bármely más, tartósítani szánt élelmiszert elhelyezhetünk így helytakarékosan a mélyhűtőnkben.

Nem csak a mélyhűtőben, hanem a hűtőszekrényben is rendet teremthetünk dobozaink segítségével. Ha felvágottat, vagy sajtot vásárolunk- a csomagolásából kibontva, már bemutatott dobozainkba helyezzük őket, és a csomagolásról "leeszkábált" vonalkódos, áru nevét, mennyiségét, a vásárlás napját tartalmazó címkét átragasztjuk a dobozunk tetejére. Ha kell megerősítjük ezt is cellux- szal. 
Amit szintén itt tanultam, hogy ha szendvicsre szánjuk a sajtot, érdemes felszeleteltetni a boltban- és otthon a dobozos módszerrel elraktározni.

A tároló dobozkáinkat pedig a spájzban, vagy konyhaszekrényünkben szépen egymásba rakosgatva- fedeleiket mögéjük támasztva átláthatóan, könnyen hozzáférhetően tárolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése