2012. november 6., kedd

Ízletes és gyors ebéd: carbonara spagetti

Ma nagyon kevés időm maradt főzni, gyorsan kellett összeütnöm valami laktatót és finomat.
Mivel minden hozzávaló megtalálható volt itthon, pikk- pakk, kb. fél óra alatt elkészültem vele úgy, hogy kislányom is figyelemmel kísérte ténykedésemet a babakocsiból, és azért közben őt is szórakoztatnom kellett:)
Az ebédnek sikere volt, csak azért maradt belőle egy kevéske, mert desszertkén még egy- egy szelet tortát is meg szerettünk volna kóstolni a férjemmel.
 Az eredeti recept nem teljesen egyezik ezzel, mivel ha jól tudom, abban nincsen tejszín- úgyhogy ez a recept a Judit- féle, nem teljesen original verzió:)



Hozzávalók (2 személyre):

20 dkg spagetti 
2 dl főzőtejszín
2 tojás sárgája
2-3 gerezd fokhagyma
125 g kockára vágott bacon szalonna
1 evőkanál olaj

durvára őrölt színes bors
kevés trappista sajt

A spagetti tésztát készre főzöm, ezalatt elkészítem a mártást:
Egy kis tálban összekeverem a tojássárgákat az áttört fokhagymával, és a tejszín 3/4 részével. Jól megborsozom, picit megsózom.
Az olajon megpirítom a bacon kockákat, majd ráöntöm a tojásos keveréket, és kis lángon, folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg a mártás besűrűsödik.
Egy pár kanállal öntök a tészta főzővizéből is a mártásba, majd a készre főzött, lecsepegtetett tésztát beleöntöm a mártásba, jól elkeverem.
 Tálalás előtt közvetlenül hozzáöntöm a tejszín maradékát, és reszelek rá egy kicsi sajtot- majd a tűzön kevergetve kicsit átmelegítem az ételt, hagyom hogy a sajt megolvadjon. Gyorsan tálalom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése