Elkezdtük a készülődést karácsonyra:anyósommal ma kisütöttük az első két adag finom sajtos rudacskát.
Ez egy könnyen elkészíthető recept, amelynek az eredménye omlós ropogtatnivaló lesz. Vigyázni kell vele, mert nagyon nehéz abbahagyni a fogyasztását. Mi karácsonyig mélyhűtőbe tesszük a rudakat- ugyan semmi bajuk nem lenne 2 hét alatt (csupán annyi, hogy apránként felfalnánk őket).:)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg RAMA
2 dkg élesztő kb. 1 dl tejben felfuttatva
1 tojás sárgája
2 kk. só
Tetejére:
1 tojás fehérje
10-15 dkg füstölt sajt, vagy keményebb fajta trapista sajt vagy/és szezámmag, lenmag
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk (2-3 mm). A tésztát a felvert tojásfehérjével megkenjük, és a reszelt sajttal, magokkal megszórjuk. Ezután derelyevágóval rudakra vágjuk, tepsibe jó szorosan egymás mellé helyezzük őket, és 170 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Anyósom tippje: akkor gyújtsuk be a sütőt, amikor már 1 tepsit előkészítettünk, és amíg melegszik, készítsünk elő még egy tepsi rudat. Így nem kell kapkodni, 1 tepsi előnyünk lesz:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése